Apple подаде патент за iWatch? 22.02 | 21:18

Калифорнийският хай-тек гигант иска да патентова устройство с гъвкав екран

От Георги Георгиев

Американският технологичен производител Apple кандидатства за патентоване на ново устройство с гъвкав екран, което може да се носи на китката.

Публикуваното от щатския патентен офис заявление подхранва циркулиращите в мрежата слухове, че гигантът работи върху iWatch - джаджа, която ще се носи върху китката, подобно на часовник, но ще може много повече от това да показва часа.

Устройството, наречено "Bi-stable Spring with Flexible Display" бе показано в четвъртък сутринта. По дизайна си то много наподобява описания от Wall Street Journal умен часовник, за който се предполага, че в момента Apple разработват заедно с тайванските си партньори от Foxconn, коментират от The Register.

В патентното заявление на джаджата обаче никъде не се споменава, че става въпрос за часовник. Тя е описана просто като "преносимо видео устройство, което се ще използва от крайния потребител"... и че ще може да се носи на китката.

Най-иновативната част от патента на Apple несъмнено е неговият гъвкав дисплей, който може да работи и в плосък, и в прегънат режим, така че устройството да е максимално удобно за носене. Самият екран е сензорен и се управлява чрез докосване. Той ще разполага с антена за безжична комуникация, както и с безжичен конектор за пренос на данни. Захранването му ще осигурено от "компонент, който събира кинетичната енергия".

Друг интересен факт е, че в патента никъде не се споменава за процесор, който да управлява устройството, което вместо това ще разполага с "двупосочна комуникационна връзка" с друго "преносимо електронно устройство". За последното можем да предполагаме, че ще бъде iPhone, iPad, или iPod touch.

Водещи

Най-четени