Българин изобрети уникален воден двигател 26.01 | 12:19

Методът на варненеца Владимир Димитров е 10 пъти по-ефективен от водородния двигател

От iNews.bg

Българин работи по създаването на уникален воден двигател. Варненецът Владимир Димитров, който е на път да разбие на пух и прах остарелите догми и да завърши разработката на двигателя в собствения си дом.

При това, за да заработи уникалната машина, е нужно минимално количество течност, разказаха поддръжници на идеята и автора, който не иска да се покаже под прожекторите, преди да приключи успешно с пробните изпитания, съобщава "Монитор”.

Новаторът Владимир Димитров започнал да работи по своето изобретение, вдъхновено от реакцията, която се получава, след като се капне капка солена вода върху горяща свещ. В интернет той разказва подробно за своето творение, като твърди, че методът му е 10 пъти по-ефективен от останалите водородни двигатели, които позволяват на автомобилите да се движат с вода чрез електролиза.

Първоначално започва с макет, а след това прави и по-сериозна конструкция, която да понася голямо натоварване. Сам прави чертежите на елементите, после ги сглобява и така двигателят еволюира постепенно. За разлика от изобретателите, които работят по двигатели, които използват атакувана с ток вода, на Владимир Димитров му хрумва да произвежда браунов газ, чрез екстремно нагряване.

Според него капка вода се превръща в горящ водород за части от секундата, като по този начин създава вакуум. Буталото на двигателя прави два работни хода, като за сравнение - 4-тактовият двигател има само един работен ход на четири такта, обяснява новаторът.

Сега изобретателят търси инвеститори.

Водещи

Най-четени