Иновативен начин да ви слушат вечно 31.07 | 14:25

Британска фирма предлага изработка на плочи с вложени в тях кремирания ви прах

От Кремена Бедерева

Британска фирма предлага срещу сумата от 3000 британски лири да изработи 30 плочи с времетраене 24 минути, като в тях вложи кремирания ви прах, съобщава електронният сайт на френско списание.

Компанията е основана от британския музикален продуцент Джейсън Лийч.

Услугата се рекламира като "идеалното място за последен покой на феновете на винила". Преди появата на компактдисковете, всички плочи бяха изготвяни от винил. И в тези, предлагани от фирмата, е използван същият материал, но към него се прибавя и праха на покойника, преди да попаднат под матрицата.

Досега само няколко души са прибягнали до услугите на компанията. Едни от клиентите били членовете на семейството на починал диджей, които по този начин решили "той да бъде просвирен и след смъртта си в любимите си клубове".

Плочите с прах на покойник са с обща продължителност 24 минути - по 12 от всяка страна. На тях може да бъде записана музика по избор. Но понякога желанията на клиентите включват компилация от смешки, разкази на семейни истории и др. Фирмата предлага и опцията "плочите от отвъдното" да са празни, без запис, допълва БТА.

"Тогава се чува само шумът на праха на покойника при просвирването", уверява основателят на компанията Джейсън Лийч.

Водещи

Най-четени