Не е истина в какво ще се преобрази светът в бъдеще 14.03 | 13:49

Какви са прогнозите на Световния икономически форум

От iNews.bg

Ясно е, че светът непрекъснато се променя и тази тенденция ще продължи. Истината обаче е, че дори не подозираме какви невъобразими изненади ни подготвя бъдещето. Някои от тях обаче бяха разкрити благодарение на прогнозите на Световния икономически форум.

Като за начало започваме с това, че хранителните ни режими и навици ще бъдат тотално променени. Вече няма да залагаме основно на месото, както е в момента. То ще бъде заменено от вариант, създаден от стволови клетки на крава. В момента обаче подобна пържола струва 1000 долара, но вероятно стойността ѝ в бъдеще значително ще спадне. Експертите предвиждат да стане 3-5 долара в близките 12 години.

Следващата промяна, която ни очаква, е закриването на моловете и другите големи шопинг центрове, които са така модерни днес. Те вече няма да са ни необходими, защото ще купуваме всичко през телефоните си. А те, телефоните, от своя страна няма да са това, което бяха – ще представляват чип, вграден в ръката ни.

Задава се един свят без собственост. Комуникациите и транспортът ще бъдат толкова евтини, че няма да имаме нужда от собствена кола. Изкуствени сърца, отпечатани с 3D-принтер, както и космически туризъм са част от останалите екстри.

Водещи

Най-четени