Слънчева батерия – вендуза зарежда смартфона ви по време на път 10.10 | 18:56

Цената на джаджата ще бъде 40 долара

От Георги Георгиев

Днес желязното правило на съвременните смартфони е, че колкото по-умни стават те, толкова по-бързо им пада батерията. Така на потребителя не му остава друго, освен постоянно да обмисля възможности къде точно да зареди джаджата си. Особено когато му се налага да пътува дълго или отиде на непознато място.

Едно от възможните решения на проблема е да той носи винаги със себе си соларна клетка, към която директно да включи телефона си.

На пръв поглед идеята звучи шантаво, нали? Ако погледнем решението, което ни предлагат от Quirky Ray ще видим, че подобен "помощник" на батерията може да се окаже доста удобен и дори полезен – особено в по-слънчевите дни и места.

Идеята тук е проста – слънчевият панел е ограден от гумен обръч - вендуза, който му позволява да бъде захванат сигурно и стабилно за гладката стъклена повърхност на прозореца на дома, офиса, колата, самолета и навсякъде където има достъп до светлина.

Връзката с клетката е осъществена посредством USB кабел, а прозрачната гумена вендуза е измислена така, че гарантира максимално количество слънчеви лъчи, които да достигнат до нея.

Цената на джаджата ще бъде 40 долара. За сега обаче не е ясно дали проектът ще се реализира, тъй като за да го пуснат в производство създателите му искат да получат миминум 2000 поръчки.

Водещи

Най-четени