Учените създадоха "извънземно" 20.08 | 16:45

Сега вече може да се каже, че хората наистина са видели извънземно

От Антония Михайлова

В научния свят прогърмя поредната сензация: учените създадоха бактерия, в която присъства извънземно вещество. Сега вече може да се каже, че хората наистина са видели извънземно.

Наистина организмът се получил извънземен, тъй като на нашата планета подобен не се среща. А всъщност това била обикновена ешерихия коли, но просто в нейната ДНК заменили един от елементите с друг, с извънземен произход. Той се внедрил успешно и в резултат се получила "фантастичната" бактерия.

Въпреки че не става ясно кои точно учени и от кой университет са авторите на сензационния организъм, все пак разбираме, че на белите престилки не им било толкова лесно, колкото го описваме. Наложило им се много дълго да работят над създаването на специални условия за бактерията, за да заменят елемент в нейната ДНК и организмът да не загине. Най-главното е, че този доста съмнителен организъм не бил опасен.

За удивление на учените извънземната бактерия има способност за размножение. Но биолозите веднага побързали да успокоят всички и съобщили, че въпросният извънземен елемент в ДНК не се предава по наследство, затова следващото поколение бактерии щели да си бъдат с най-обикновен земен генетичен състав.

Сега, когато е направено подобно откритие, учените може да се захванат с изучаването на извънземни организми и дори да пресъздадат строежа им и състава на ДНК. А на нас ни остава само да чакаме сензации и да се надяваме, че откритията на мъдрите глави няма да ни навредят.

1016220

Водещи

Най-четени