Борисов в САЩ, Цветанов - в Брюксел 24.09 | 09:42

Премиерът участва в сесия на ООН, ще разговаря с Тръмп, а шефът на ПГ на ГЕРБ ще нищи европейски проблеми с шефове на ЕС

От Ани Романова

Премиетър Бойко Борисов е на посещение в Съединените щати, където ще участва в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. Очаква се днес Борисов да разговаря с американския президент Доналд Тръмп.

Пред ООН българският премиер ще изнесе реч, свързана с основната тема на общия дебат, която тази година е "ООН за всички хора: Глобално лидерство и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества”.

В рамките на визитата Борисов ще участва и в Срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците”, организирана по инициатива на президента Тръмп. България е съдомакин на събитието.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заминава на двудневно работно посещение в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Там той ще участва в заседание на Съвместната група за парламентарен контрол върху работата на Европол. Заедно с Цветанов в заседанието ще участват и председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност Димитър Лазаров и Филип Попов, също член на комисията.

В рамките на работното си посещение в белгийската столица, Цветан Цветанов ще проведе и срещи с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол, председателя на групата на ЕНП в ЕП и първи обявен кандидат на ЕНП за председател на Европейската комисия – Манфред Вебер, както и с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала.

Водещи

Най-четени