Лют скандал в социалните мрежи заради „Оскар“-ите 25.01 | 11:44

Киноманите хванаха куп грешки на официалния сайт на наградите

От iNews.bg

Безспорно най-чаканото събитие в киноиндустрията е раздаването на "Оскар"-ите. Всички останали отличия са само подготовка за най-важните признания – тези на Американската филмова академия. Тази година обявяването на номинациите обаче предизвика лют скандал в социалните мрежи. А причина за това станаха някои гафове на официалната страница на призовете.

Най-заклетите киномани хванаха някои доста нелепи грешки и започнаха да коментират в социалните мрежи. Сред тях е това, че беше обявено, че Том Ханкс и Ейми Адамс са номинирани за най-добър актьор и съответно актриса. Впоследствие се оказа, че те дори изобщо не са в списъка, заради което се наложи от екипа на "Оскар"-ите да поднесат официално извинение.

Друг от проблемите, който предизвика бурни реакции, е свързан с така наречената "белота" на наградите. Сред номинираните този път обаче има цели шестима афроамериканци. Недоволните обаче отбелязаха, че това не е достатъчно.

Феновете не можаха да не отбележат факта, че "Дедпул" (Deadpool) беше тотално пренебрегнат. Най-голямо недоволство обаче предизвика отсъствието на Ейми Адамс, която направи забележителна игра в "Първи контакт" (Arrival).

Най-четени