Митничари спипаха двама да изнасят лъскав Mercedes към Турция 26.07 | 13:10

Колата е английска, вероятно става дума за опит за застрахователна измама

От Кремена Бедерева

Гранични полицаи от пункта "Капитан Андреево" задържаха последен модел Mercedes с английска регистрация заради съмнение за застрахователна измама, съобщиха от МВР.

Луксозното возило, производство 2012 година, пристигнало на граничния пункт за излизане към Турция вчера (25 юли). В него пътували двама английски граждани от арабски произход на 22 и на 23 години.

При проверката на документите им обаче граничният полицай се усъмнил, че представения му регистрационен талон не е истински.

Автомобилът бил отклонен за контрол на втора линия, а последвалата експертна справка установила, че той е фалшив. Шофьорът му също се оказал познайник на правоохранителните органи.

Българските гранични полицаи са се свързали с Интерпол-Лондон и британските власти са уведомени, че двамата мъже не са законните собственици на Mercedes-а.

Автомобилът е купен на лизинг и властите предполагат, че случаят се касае за лизингова измама. Идеята е след като купувачът плати няколко вноски, колата да бъде откарана в чужда страна (най-често в държави от Арабския свят), а купувачът да я обяви за открадната.

Mercedes-ът и шофьорът са задържани в ГПУ-Свиленград. Работата по случая продължава.

Водещи

Най-четени