Мръднал размаха пистолет срещу кортежа на Цветанов 19.09 | 13:59

Мъжът, който е регистриран в психодиспансера преди 4 години, е задържан за 24 часа

От Диана Цветкова

Възрастен мъж, който е заведен на отчет в психодиспансера, е арестуван, след като размаха пистолет срещу кортежа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Инцидентът е станал към 10:00 часа тази сутрин в центъра на София, на ул. "Гурко", на метри преди кръстовището с бул. "Васил Левски", казаха пред iNews от МВР.

Мъжът, който е на 60 години, е насочил пистолета срещу пилотната кола от кортежа, не срещу автомобила, в който е пътувал Цветанов, уточниха от ведомството. При инцидента не са пострадали хора.

Служители на НСО са задържали буйствалия мъж и сега той е в ареста на Първо районно управление за 24 часа.

Малко след инцидента вътрешният министър коментира пред журналисти, че не се е притеснил от случилото се, а и гардовете на НСО са действали професионално.

Установено е, че мъжът е размахал пред кортежа газов пистолет, който не е бил зареден.

Мъжът е на 60 години, без постоянна адресна регистрация в столицата. През 2008 г. е бил заведен на отчет в психодиспансера, като преди това е регистриран в полицията за хулиганство и закана за убийство.

На мястото са изпратени полицаи, които са извършили оглед и в момента се разпитват свидетели на инцидента. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Водещи

Най-четени