Отвлякоха дъщерята на Брендо 05.03 | 08:13

Момиченцето е отвлечено пред дома си тази сутрин

От Елена Кирилова

Отвлечена е дъщерята на Евелин Банев - Брендо, съобщава БНТ.

Детето е отвлечено от неизвестни, маскирани лица в 7.30 ч. тази сутрин, когато шофьорът отивал да го вземе от дома му на ул. "Пушкин” в кв. "Бояна”, за да го откара на училище.

Шофьорът е спрял пред къщата, а зад него са изникнали трима души, които са го простреляли. Неизвестните лица са били с джип BMW X5. Те са взели детето със себе си и са се отправили в неизвестна посока.

Отвлеченото момиченце е 10-годишно и се казва Лара. 

То е било откарано в посока към Околовръстното шосе. Полицията е блокирала изходите на града. 

Простреляният шофьор е с две прострелни рани и е настанен във ВМА. При постъпването му той е бил контактен. Мъжът е 32-годишен и е прострелян в гърба, на нивото на белия дроб. Нараняванията му са тежки и той е приет в шокова зала. 

Евелин Банев - Брендо е подсъдим за организиране за престъпна група за наркотрафик и пране на пари и в момента се намира в Софийския затвор. 

Бащата на отвлечената Лaра беше задържан през май 2012 г. в Созопол в рамките на международната полицейска операция "Кокаинови крале".

В момента Евелин Банев – Брендо е в затвора, след като бе осъден на седем години за пране на пари. Софийският градски съд реши още, че той трябва да върне в хазната 21 млн. лв., за които обвинението твърди, че са изпрани.

"Кокаиновият крал" същевременно отговаря пред правосъдието в Италия за наркотрафик. Наскоро и Румъния поиска той да бъде екстрадиран, за да бъде съден на нейна територия за разпространение на наркотици.

Водещи

Най-четени