Още едно дете е било ранено при стрелбата във Враца 07.06 | 12:35

Мотивите за престрелката засега не са ясни

От Филипа Тодева

Още едно дете е било ранено при снощната стрелба във Враца. Така децата, които са били простреляни, общо стават четири.

Четвъртото дете е момиче, получило повърхностна рана, и няма опасност за живота му.

Директорът на учебното заведение Виктор Кръстев обясни, че самият той е уведомен за пострадалото момиче тази сутрин, предаде БТА.

Детето е скрило, че пострадало при стрелбата, поради неудобство, защото получило нараняване в областта на таза. Момичето съобщило на родителите си за нараняването си късно вечерта. Придружено от родителите и психолог, днес е дало показания пред полицията.

Първоначалната информация за стрелбата с въздушна пушка вчера сочеше, че ранените ученици са били трима тийнейджъри на по 15 години.

Задържани за стрелбата са двама младежи - Г. П. (24 г.) и Х. Н. (21 г.), от жилището на когото е стреляно. Иззета е и въздушната пушка.

Виктор Кръстев разказа, че инцидентът е станал в голямото междучасие, когато деветокласниците излезли от училищния двор и отишли до кафемашина, намираща се на съседен жилищен блок на ул. "Георги Бързашки". Момичетата тръгнали през тунел в сградата, за да излязат на гърба ѝ, където често децата се събират в междучасията.

Тогава започнала стрелбата от капандурата на таван на съседна на блока триетажна сграда. Улучените деца извикали и техният съученик изтичал в тунела, за да види какво става, и също бил прострелян в корема, обясни директорът на училището.

В двора на училището се намирала и медицинският фелдшер, която веднага е обработила раните на децата, които са били повърхностни и не са застрашавали живота на пострадалите ученици.

Мотивите за стрелбата засега не са ясни, посочи Кръстев, който бе категоричен, че учениците не са влизали в конфликт със стрелците и не са предизвикали агресията им.

Двамата младежи са задържани за 24 часа.

Водещи

Най-четени