Пациент нападна лекар, докато го преглежда 30.09 | 15:51

Подпийналият мъж се обидил, че го питал дали е употребил алкохол

От Кремена Бедерева

Пациент е задържан за нападение на лекар по време на преглед снощи в Спешно-приемното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Хр. Ботев" във Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал към 22:45 часа вчера (29 септември), след като линейка е докарала на носилка 37-годишен жител на село Бели извор с инициали Г. С. със съмнения за инфаркт. Още с приемането на мъжа от дежурния лекар д-р Нели Конова станало ясно, че той е във видимо нетрезво състояние, разказа управителят на врачанската болница Светозар Луканов.

Когато лекарката го попитала дали е употребил алкохол, за да изясни състоянието му, Г. С. скочил от носилката. Отправяйки обиди и заплахи за убийство към нея и спешния екип, той нападнал дежурната лекарка, която успяла да натисне паникбутона и да извика охраната на болницата, а по-късно и да извика полиция на телефон 112.

Д-р Конова не е пострадала физически, уточни Светозар Луканов пред БТА.

Полицейският екип е установил, че пациентът бил употребил алкохол, както и че бил въоръжен с нож. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа. Срещу него е започнато досъдебно производство, уточниха от ОДМВР-Враца.

Ръководството на болницата ще подкрепи всякакъв иск на преживялата психически шок лекарка срещу агресивния пациент, каза управителят на болницата, като допълни, че това не е първият случай на заплахи към медицинския персонал при изпълнение на служебни задължения.

Водещи

Най-четени