Разбиха групата на Златко Баретата, докато той бере душа в "Пирогов" 17.02 | 18:25

Задържани са 9 души

От Кремена Бедерева

Неутрализирана е организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от Златомир Иванов - Златко Баретата. При операцията проведена от служители на ГДБОП и областни звена за борба с организираната престъпност са задържани девет души, съобщават от пресцентъра на МВР.

Служители на отдел "Наркотици" и Специализирания отдел при ГДБОП, съвместно с техните колеги от СБОП - Пазарджик, СБОП – Стара Загора, ОБОП – София град и СБОП – София област разбиха организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества на територията на страната, ръководена от З.И. по прякор "Баретата”. 

Спецоперацията е проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура. Задържани са 9 души.

В хода на акцията са задържани двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура – И. Б. на 28 г. по прякор "Ториното”, криминално проявен за извършени престъпления по чл. 115 и чл. 346 от НК и З.Г. на 36 г. по прякор "Златко малкия”, криминално проявен за извършени престъпления по чл. 215 и 303 от НК.

Задържани са и останалите членове на престъпната организация – С. Г.  на 27 г. по прякор "Боксьора”, криминално проявен по чл. 325 и чл. 198 от НК;  П.Ц.  на 25 г. по прякор "Малкия принц” и неговия брат – Т. Ц. на 23г., криминално проявен по чл. 354 а от НК;  К. Л. на 22г.; Т. С. на 23г., осъждан по чл. 209 от НК;  Т. А. на 33г., криминално проявен по чл. 149, чл. 346, чл. 249, 343в и 345 от НК;   В. А. на 25 г.

При последвалото претърсване в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили наркотични вещества – канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна, водено счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 321, във връзка с чл. 354 а от НК., под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Шест от лицата - И. Б., З. Г., С. Г., К. Л., T. Ц. и П. Ц. са с повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Малко по-рано този месец, на 2 и 9 февруари, бяха проведени две операции на територията на София и Стара Загора, при които бяха задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества.

Действията по разследването продължава.

Най-четени