Сирийски бежанец е откритият мъртъв мъж край Раненци 28.10 | 20:46

Според запознати починалият е бил в група от петима арабскоговорящи мъже

От Цанка Донкова

Намереният труп на мъж край кюстендилското с. Раненци е на сирийски бежанец, съобщиха от окръжната прокуратура, цитирани от в. "Труд"

Според намерено у тялото удостоверение, мъжът е пребивавал в центъра за бежанци в Пърстрогор (Хасковско).

"У починалия е намерен пропуск, издаден му от агенцията по бежанците, на името на Семур Баур. Не може да се твърди, че е сириец или не, арабско говорящ е, на възраст 30-35 години", уточни окръжният прокурор на Кюстендил Камен Пешев.

Следи от насилие не са открити. Назначена е аутопсия, за да се установят причините за смъртта на мъжа.

Според запознати починалият е бил в група от петима арабскоговорящи мъже, които са пристигнали до с. Раненци с две таксита. Те са били оставени от колите на международния път за ГКПП-Гюешево през нощта срещу понеделник (28.10).

Не е ясно местоположението на останалите четирима.

Екипи на Гранична полиция претърсвали района. Полицаите предполагат, че търсените мъже вероятно не са сирийци, тъй като те не се крият, когато прекосят границата ни, а дори сами търсят съдействие.

У починалия е намерен пропуск, издаден му от агенцията по бежанците, на името на Семур Баур. Не може да се твърди, че е сириец или не, арабско говорящ е, на възраст 30-35 години, уточни за "Труд" окръжният прокурор на Кюстендил Камен Пешев.

Водещи

Най-четени