Спипаха на Калотина 24 кг кокаин за 4,5 млн. лв. 19.10 | 18:50

21 пакета наркотици са били укрити в турски тир с товар от Германия

От iNews.bg

Пратка от близо 24 кг кокаин за около 4,5 млн. лв. е била заловена от български митничари на ГКПП "Калотина" в турски тир, пътуващ с товар от Германия за Турция. Това съобщи говорителят на главна прокуратура Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС.

Прокуратурата направи пред медиите оглед на веществено доказателство - взе се материал от единия от пакетите от разследващите митнически инспектори и се направи нарко-полеви тест, за да покажат как се установява видът на наркотика. На това процесуално следствено действие присъстваха и експерти и поемни лица.

На 18 октомври, в 9.30 часа, в митнически пункт "Калотина", в товарен автомобил с турски регистрационен номер, натоварен с метални части за вагони в Германия за Турция, е открито голямо количество кокаин. Шофьорът е 37-годишен турски гражданин.

"Митническите служители селектират на база на анализ на риска този автомобил, извършват рентгенова проверка, в резултат на което попадат на кокаина”, каза директорът на Агенция "Митници” Розалия Димитрова.

При проверката служителите откриват един пакет в леглото в кабината, а след това в кухините на кабината - още 20 пакета. Така общото количество от 21 пакета е точно 23, 656 кг.

Най-четени