Трети фалшив профил на НЗОК във Фейсбук бълва обиди 13.01 | 17:45

Използват се за невярна информация, касата сигнализира ГДБОП

От iNews.bg

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) подаде сигнал до Главна дирекция борба с организираната престъпност (ГДБОП) към МВР за предприемане на действия във връзка със създаден трети фалшив профил на касата в социалната мрежа Фейсбук, предаде БНР.

От НЗОК съобщиха, че има три фалшиви профила от името на НЗОК. "В тях се публикува невярна информация, която е обидна за лекарите и пациентите и уронва престижа на институцията", категорични са от касата.

От обществения фонд подчертават, че Здравната каса никога не е създавала профил във Фейсбук и няма такъв, както и в останалите социални мрежи.

"След проверка установихме два профила във Фейсбук, в които присъстват обидни думи като "скапана администрация" и още "Ако свободата в медицината не бъде включена в Конституцията, ще дойдат времена, когато медицината ще се самоорганизира в тайна диктатура". "Да се ограничи достъпът до изкуството на лекуването само за лекари и да се откажат същите привилегии на другите, означава да се изгради Бастилия за медицинската наука", гласят още обидните квалификации и призиви във фалшивия профил. 

От ГДБОП потвърдиха, че по случая тече разследване.

Водещи

Най-четени