Убитата Ани може да е станала жертва на канал за продажба на органи 12.05 | 14:46

Органите на реда в гръцката столица проверяват произхода на парите, които майката на детето получила от „спонсор“

От Беатрис Николoва

Бащата на убитата Ани Станислав Бакърджиев бе докаран в съда в Атина със засилена полицейска охрана. Срещу него трябваше да се гледа дело за притежание на наркотици, което се отложи, съобщи "Български новини". 

Органите на реда откриха наркотици в дома, където двамата с Димитрина Борисова (майката на детето) живеели през последните дни преди задържането им.

Според изданието Станислав бил със зачервено око, което може да значи, че срещу него е упражнено насилие. Събралото се множество, пред сградата на съда в Атина, скандирало "бесилка".

Майката на 27-годишния Бакърджиев изрази пред журналисти надежда,че синът й не е убил 4-годишната си дъщеря.

Ако нещо е направил Станислав, нека бъде наказан. Всичко друго мога да повярвам, дори и че детето е продадено, но не и, че той е убил детето. Според нея, каквото и да се е случило с Ани, майка й Димитрина го знае. 

Стана ясно и , че разследващите разследват евентуална продажба на 4-годишната Ани. Майката Димитрина Борисова и Станислав Бакърджиев са похарчили 8 000 евро  от общо 12-те хиляди, които "спонсор", както го нарича самата Димитрина, й е дал по време на престоя й в Германия.

Разследващите проверяват произхода на парите - дали не са от продажба на малкото дете или не са похарчени за закупуване на продукти, които биха могли да бъдат свързани с изчезването му. 

Гръцката полиция разследва и версията дали Ани не е станала жертва на канал за продажба на органи.

Водещи

Най-четени