Удар с брадва по главата прати дядо в болница 06.10 | 12:45

70-годишният мъж е намерен в безпомощно състояние във фургон в Хотница

От Ани Романова

70-годишен мъж е намерен пребит с удар с брадва в главата в стопанския двор на великотърновското село Хотница. Пострадалият е приет във великотърновската болница и веднага е опериран от неврохирурга д-р Николай Мойнов. Лекарите са установили, че е ударен с брадва по главата. В момента е настанен в реанимация на апаратна вентилация, но състоянието му остава тежко.

Сигнал за инцидента е получен вчера, съобщиха от ОД на МВР. По данни на подателя същата сутрин около 06,00 часа във във фургон в стопанския двор в Хотница е намерил в безпомощно състояние и с множество травми в областта на главата 70-годишен мъж от с. Богатово.

Той е бил работник в стопанския двор и е живеел във фургона, където е намерен. Пострадалият незабавно е бил откаран в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново с фрактури на черепа, контузия на мозъка и множество травми по главата, с опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група при РУ – Велико Търново. Образувано е досъдебно производство по чл. 129, ал.2 от НК.

Работата по изясняване на случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

Водещи

Най-четени