Шефът на „Дупнишката популярна каса“ влезе на топло 05.10 | 15:19

Пострадалите обнадеждени, че ще си върнат парите

От iNews.bg

Излъганите от скандалната "Дупнишка популярна каса" могат да празнуват. Най-накрая председателят на скандалната спестовно-кредитна кооперация – Георги Близнаков, бе арестуван и предстои да му бъдат повдигнати обвинения. Заедно с него бяха задържани още жена му и синът му.

По време на акцията Близнаков не бил в Дупница, но в последствие бил доведен под конвой. В хода на работата били претърсени седем жилища в Дупница и София, но очевидци разказват, че в тях не е открито кой знае какво. Предполага се, че Близнаков и семейството му отдавна са изнесли уличаващите ги документи. 

Мажоритарният собственик на кооперацията, която е работела като банкова институция на територията на Дупница и Пловдив, е обвинен в данъчни престъпления и лихварство, обяви Румяна Арнаудова, говорител на Главната прокуратура. До момента има над 100 подадени жалби в прокуратурата в Дупница от измамени хора. Иначе реалният брой на излъганите е близо 300.

В последните дни излезе информация за още един фрапиращ случай. Жена, която работила в чужбина, внесла 250 00 евро в скандалната каса и сега се надява да има някакво развитие по въпроса с връщането им.

Водещи

Най-четени