"Пирин фолк": Един изпълнител спечели и двата конкурса 28.08 | 16:12

Гости и участици почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите в автобусната катастрофа край Своге

От Ани Романова

С прецедент ще остане в историята XXVI-тото издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански 2018. За първи път един изпълнител спечели първата награда и в двата конкурса.

Талантливият носител на големите награди е трио "Булгарина".

Трите момичета впечатлиха фестивалното жури с авторската си песен «Три сестри», както и с изпълнение на живо на «Над Пирина юнак лежи». И с това прецедентите не свършват.

Втората награда на капацитетите също отива при един изпълнител. Това е чаровната Цветелина Веселинова, която изпълни авторската «Сърце на место» и народната "Едно мало дете". Втора награда в Конкурса за изпълнителско изкуство се присъжда и на Стиляна Алексиева за изпълнение на песента «Не заспа ли, Яне».

Трета награда при авторските композиции е за песента "Песен за любов" в изпълнение на Светлин Миланов и Евелина Александрова, а при изпълнителското майсторство отиде при Илияна Катеринкина с песента "Моме дяволита".

Журналистическото жури също бе единодушно в преценката си. Симпатиите на членовете му отидоха еднолично при Цветелина Веселинова и за двата конкурса.

Младата дама очарова и зрителите в Летния театър, като грабна тяхната награда за вокалното си майсторство и с това си тръгна от фестивала с цели 5 приза!

Другите фаворити на публиката в Летния театър са  Светлин Миланов и Евелина Александрова.

И телевизионните зрители избраха своите любимци: Бойка Дангова и Денислав Нанков събраха най-много гласове при авторските песни, а Радостина Николова оглави изпълнителското изкуство.

Със специалната награда на слушателите на радио Благоевград бе отличена песента "Горо ле, горо" в изпълнение на дуета Бойка Дангова и Денислав Нанков.

Наградата на Кмета на Община Сандански отиде при Галя Асенова и "Пирине, запей".

Специален гост беше Вили Рай, която изпълни песни от  новия си музикален албум.

Румяна Попова бе подготвила уникално шоу с участието на световноизвестния "Марко Маркович брас бенд", които обраха бурните овации на публиката в препълнения Летен театър.

С минута мълчание бе почетена паметта на загиналите в катастрофата край Своге.

Организаторите на "Пирин Фолк" Сандански изказват съболезнования на близките им.

Снимка: пресслужба - Пирин фолк

Водещи

Най-четени