"Приказен първи учебен ден” в НДК за децата 15.09 | 09:06

НДК и Фондация "Артист" канят всички ученици и родители по случай първия учебен ден

От Андриян Георгиев

Националният дворец на културата (НДК) и деца и младежи към Фондация "Артист" канят всички ученици и родители на празник по случай първия учебен ден.

Тази година първият учебен ден ще бъде посрещнат по нетрадиционен начин. Без досадни речи, без официални церемонии, а с много приказки, музика и танци.

Специално изготвената за целта програма, наречена "Приказно учебен ден” ще забавлява както учениците, така и техните родители.

Пищно карнавално шествие с гигантски кукли на приказни герои ще открие програмата точно в 16 ч. на главния вход на НДК. След това събитието ще продължи вътре в НДК, като ще бъде представена пиесата "Вълшебната стая” с участието на млади артисти от Дом за деца лишени от родителски грижи "П. Р. Славейков” в сътрудничество с професионални актьори.

В програмата са предвидени много забавления и танцувални уоркшопове както за малки, така и за големи. Четири часа, в които ще се пренесете във вълшебния свят на приказките, митовете и легендите и лудите танци.

Програма на "Приказно учебен ден”:

- 16 часа – Карнавално шествие пред главния вход на НДК.

- 16:30 ч. – Спектакъл "Вълшебната стая”. Дали вълшебната стая лети, или има нещо друго, което я прави специална. Ще се проведе във фоайето на НДК.

- 17:30 ч. – Уоркшоп с участието на приказните кукли от карнавалното шествие и зрители-ентуасиасти.

- Топчо – артист – Интерактивно разиграване на популярни детски приказки. Игри, викторини и "миг слава” – за млади таланти сред публиката.

- 18:30 ч. – Карнавално шествие с кукли пред НДК.

- 19:00 ч. – Митът Пигмалион. Следите. (Невербален спектакъл, в който са съчетани пантомима, музика и танци.)

- 19:30 ч. – Хип-хоп уоркшоп, последван от етно уоркшоп – Реми, Марта и Стела ще демнонстрират лесни танцови стъпки и движения. Всеки желаещ ще може да се включи.

- 20:00 ч. – тържествено закриване на програмата.

Заповядайте, за да разберете кое е приказното на този първи учебен ден и защо ще искате всички учебни дни да бъдат като него. Доведете ваши близки и приятели дори вече да не сте ученици, за да си припомните колко палави сте били като деца.

Водещи

Най-четени