"София диша" - глътка свежест в центъра на столицата 12.08 | 14:06

Поезия, комикси и литературни четения преобразиха ул. "Ангел Кънчев"

От Гергана Златкова

Поезия, комикси, образователни инициативи и различни литературни творби, бяха акцента на втората тематична неделя от мултижанровия фестивал, който се провежда в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата.

Литература и изкуство събраха стотици граждани на столичната улица Ангел Кънчев. Една от най-натоварените централни улици, остана затворена за автомобили през неделния ден, за да могат жителите и посетителите на града да се разходят спокойно сред автори и творци, изложили работите си на Фестивала "София диша 2013", част от Културния календар на столицата.

По покана на издателска къща Жанет 45, авторът на "И други истории", Георги Господинов, раздаде автографи на новата си книга с разкази "И всичко стана луна". Сред желаещите да получат автограф беше и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също се разходи по пешеходната ул. "Ангел Кънчев". Тома Марков организира публично четене на новата си серия "стихотворения за игра", която предстои да излезе съвсем скоро, а неиздавани автори, нарекли се "Писатели без книги" четяха и подаряваха свои товрби.

На Фестивала имаше още ателиета и работилнички. Сред най-интересните инициативи представляваше павилион, където се провеждаха творчески занимания за деца и възрастни, изработвайки различни предмети от хартия, стари рекламни винили или други на пръв поглед непотребни предмети.

"София диша 2013" продължава и следващата тематична неделя с "Ветрове от цветове" на ул. "Пиротска", където ще се представят визуални изкуства.

Водещи

Най-четени