„Читалня под небето“ в Разград 11.06 | 16:55

За втора поредна година Регионалната библиотека организира лятна читалня на открито

От Олга Андреева

Разградската регионална библиотека кани малки и големи, четящи и нечетящи, обичащи да рисуват, да играят и се забавляват да се включат в инициативата "Читалня под небето".

Тя ще започне на 18 юни и ще продължи през целия летен сезон, като ще работи всеки делничен ден от 9.30 до 17.30 часа на детската площадка в градинката до централната сграда на библиотеката.

Всички посетители на лятната читалня ще имат възможност да слушат или лично да прочетат приказки на глас, да се разходят заедно с доброволците на библиотеката в приказния свят на любими литературни герои.

Тук ще могат да се намерят така също произведения и книги на автори от препоръчителните списъци на учениците, посочват организаторите, цитирани от БТА.

В "Читалнята под небето" интересните четива ще се редуват с рисунки на открито, нови игри и забавни преживявания. Паралелно с това през ваканцията в детския отдел на библиотеката децата на Разград ще имат възможност да участват в организирани инициативи.

По програма, в понеделник децата ще четат любими книги, във вторник ще рисуват приказни герои, в сряда и четвъртък ще гледат мултимедия, а в петък ще творят и се забавляват.

Водещи

Най-четени