La La Land с рекорден брой номинации за БАФТА 10.01 | 16:05

Наградите са британският еквивалент на "Оскар"-ите

От iNews.bg

Мюзикълът La La Land с участието на Ема Стоун и Райън Гослинг, който направи фурор на наградите "Златен глобус", е на път да се превърне и в сензацията на отличията БАФТА. Заглавието ще се бори за статуетка на британския еквивалент на "Оскар"-ите с 11 номинации. Лентата ще се бори за приз за най-добър филм, най-добър режисьор, актьор и актриса. 

Философският научно-фантастичен филм "Първи контакт" и психологическият трилър "Хищници в мрака" са с по 9 номинации. В категорията за най-добър филм са номинирани La La Land, "Първи контакт", "Аз, Даниъл Блейк", "Лунна светлина" и "Манчестър до морето".

За отличието за най-добър актьор се борят Андрю Гарфийлд за "Възражение по съвест", Кейси Афлек за "Манчестър до морето", Джейк Гиленхал за "Хищници в мрака", Райън Гослинг за La La Land и Виго Мортенсен за "Капитан Фантастик". При дамите се конкурират Ейми Адамс за "Първи контакт", Емили Блънт за "Момичето от влака", Ема Стоун за La La Land, Мерил Стрийп за "Флорънс" и Натали Портман за "Джаки".

Победителите ще станат ясни на бляскава церемония в "Ройъл Албърт хол" в Лондон на 12 февруаи. Само две седмици след това ще бъдат раздадени и "Оскар"-ите.

Водещи

Най-четени