YouTube свалил видеото от откриването на ЕСК 20.01 | 15:37

Каналът за вдидеосподеляне спрял картинката заради нарушени авторски права

От iNews

Системата за автоматично разпознаване на YouTube е свалила видеото от откриващата церемония на Пловдив – Европейска столица на културата. Церемонията бе излъчена "на живо”, след което материалът остана във видеоканала само няколко дни.

По-късно, при опит да бъде изгледано отново, от YouTube обясняваха, че е спряно поради нарушени авторски права на телевизия "Планета”. "Може ли да оправите проблема с видеото от нашето откриване и заявените авторски права от страна на "Планета”? В момента целият свят иска да изгледа видеото от нашето откриване, за да го сравни с това в Матера, а видеото е свалено поради нарушение на авторските права”, пише на страницата на фондацията пловдивчанка. Други хора пък се чудят какво общо има видеото от откриването на Пловдив – ЕСК с телевизия "Планета” и защо са нарушени авторските им права. Затова от фондация "Пловдив 2019” излязоха с обяснение, че пловдивското видео е временно спряно поради съвпадение с кадри, излъчени в програмата на телевизия "Планета” и се обосноваха с писмо, което е получено при тях от телевизията.

От там казват, че предаването им "Бащино огнище” е авторско, насочено към фолклора, традициите и днешния ден на България, което се излъчва в програмата на телевизия "Планета Фолк" и се публикува в канала за видеосподеляне YouTube, пише "Монитор".

В броя на "Бащино огнище" от 18.01.2019 г. е имало разширен репортаж от официалната церемония в Пловдив, който бил публикуван в канала им в YouTube. "Системата за автоматично разпознаване на YouTube е засякла съвпадения на нашето видео с вече публикуваното там видео на Фондация "Пловдив 2019" и е обявила конфликт, въпреки че нито "Пайнер", нито телевизия "Планета" са предявявали претенции по отношение на авторството на музикални фрагменти, използвани във видеоматериалите или изпълнители в програмата. Работим по въпроса да се свържем с YouTube и да коригираме недоразумението. Извиняваме се за неудобството”, са написали от телевизията до фондация "Пловдив 2019”.

Водещи

Най-четени