Актьорът Симеон Бончев за театъра и за новия свят, който открива пред себе си 02.12 | 12:59

"Спомням си първите представления,които съм гледал като дете в пазарджишкия театър.Тогава съм се разболял от тази краста", казва той

От iNews.bg

Симеон Бончев е актьор в Малък градски театър "Зад канала". Магията на изкуството го завладява още от дете и до ден днешен няма отърване от него. Той е усмихнат, забавен и себе си. Играе в едно от най-запомнящите се представления на театъра - "Ритъм енд блус" 1 и 2. Ние се свързахме с него, за да си поговорим повечко за театъра и за страстта към него.

Здравей, откога играеш в Малък градски театър "Зад канала"? Играл ли си и в други театри?

След като завърших НАТФИЗ през 2003 година,започнах в Старозагорския театър. Там в началото имах интересен период, в който репетирах, играех, и се намерих с хора, с които в последствие работих в София. В професионалния театър се чувствам много по-добре отколкото в академията, научих много неща за работата в театъра. Но в един момент усетих, че трябва да направя следваща крачка и да се върна в София. Оказа се, че съм взел правилно решение, защото веднага си намерих работа, снимах и започнах репетиции в театър ''София''с режисьора Георги Михалков. В "Зад Канала” започнах,след като спечелих кастинга,който Румен Цонев направи за "Ритъм енд Блус”.Това представление го играем вече 10 години, до сега 200 пъти. Играли сме го в Лондон,Париж, Москва, Рим, навсякъде в България. Направихме втора част,също много успешна.

Какъв мечтаеше да станеш като малък?

Като малък мечтаех да пътувам по света.

Цялото интервю можете да прочетете на страницата Jenite.bg.

Водещи

Най-четени