Ани Пападопулу разказва „Приказки за валдхорна“ 21.03 | 15:32

Концертите от поредицата за класическа музика „Фортисимо Фамилия“ продължават

От Гергана Златкова

Концертите от програмата за деца и родители "Фортисимо Фамилия" продължават с представяне на инструмента, превърнал се в международен знак на пощенските услуги – валдхорната.

Тя влиза в групата на медните духови, а в буквален превод от немски името й означава "горски рог".

Ани Пападопулу е актрисата, която ще се включи в горската приказка, подготвена за 23 и 24 март в камерна зала "България".

Красимир Костадинов е солист-валдхорнист в Софийска Филхармония.

Получил е музикалното си образование у нас и в Германия, а след това натрупва опит като солист на Белградската Филхармония, Манхаймската Филхармония, както и като Първа валдхорна в Есенската Филхармония.

Красимир е носител на редица награди, а също така е и един от създателите на ансамбъла, съставен само от духови инструменти - Mr. Brass.

В програмата влизат както класически произведения от Моцарт, Щраус и други композитори, така и филмова музика от "Гладиатор" и още успешни холивудски продукции.

За пръв път в България ще бъде изпълнена и темата от филма "Мисията невъзможна", аранжирана от Владо Джамбазов за корнов секстет.

Водеща на "Приказки за валдхорна" е Ани Пападопулу, актриса от трупата на Народния театър.

Освен в десетките успешни драматични превъплъщения, неотдавна видяхме Ани и в комедийно амплоа - ролята на Роксана в пиесата "Сирано дьо Бержерак", поставена от Теди Москов.

Позната е с участията си в най-позитивния български филм в последните години - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", както и в "Мисия Лондон".

Оркестърът на Софийска Филхармония ще се дирижира от маестро Максим Ешкенази.

Седмица след "Приказки за валдхорна”, ще се проведе и семинарът "Детето и музиката”.

Фокусът ще бъде поставен върху музиката и какво тя дава на децата, какво възпитава.

Ще се дискутират темите "Моцарт ефект", "Двете лица на детето: детето - обект на наблюдение и детето - изследовател, детектив, което задава въпроси и изобретява отговори", "Посоки за развитие на музикалното образование в България" и др.

"Приказки за валдхорна" ще се състои на 23 март (събота), 11:00 и 12:30, 24 март (неделя), 16:00, 30 март (събота), 11:00.

Камерна зала на Концертен комплекс "България”

Цена на билета: 5 лв. (за деца) и 7 лв. (за възрастни). Те могат да бъдат купени от касата на зала "България"

Водещи

Най-четени