България ще бъде кино - в памет на Веселин Бранев 27.02 | 16:23

Стартът е отреден на "Най-дългата нощ" с Невена Коканова и Георги Калоянчев

От Теодора Кокаланова

С "Най-дългата нощ", създаден през 1966 с Невена Коканова и Георги Калоянчев започват прожекциите в памет на Веселин Бранев. В чест на известния български сценарист, режисьор и писател, който ни напусна тази година кино "Одеон" ще стартира филмов маратон. Входът на всички български продукции ще бъде безплатен.

На 28 февруари ще бъде показан авторският филм на Веселин Бранев "Убийства". Продукцията е по мотиви от произведения на Антон Страшимиров, с участието на Красимир Велков, Росица Шумарска, Таня Губиделникова и Никола Хаджийски. Действието се развива в началото на 20-и век, когато българското общество започва класово разслоение.

В главната роля е Константин - амбициозен и чувствителен млад човек от добро семейство, материално  обезпечен, който трябва да направи своя нравствен и социален избор. Под натиска на баща си младежът е принуден да се посвети на политическата кариера. Постепенно обаче разбира, че неговите родители навремето са извършили престъпление, за да натрупат богатство за сина си, предаде БТА. 

Водещи

Най-четени