Днес е финалът на детската Евровизия! Подкрепете нашето момиче 21.11 | 15:42

СДВР затягат мерките за сигурност за финала на конкурса

От iNews.bg

Тази вечер ще се проведе финалът на 13-то издание на конкурса за детски песни Детската Евровизия. Концертът ще бъде в столичната зала "Арена Армеец". Над 200 изпълнители и танцьори ще излязат тази вечер на сцената, съобщава БНТ.

На концерта тази вечер ще се състезават общо 17 държави. България ще се яви под номер 13 и ще бъде представена от Габриела Йорданова и Иван Стоянов с песента "Цветът на надеждата". Изпълненията от 17-те страни ще бъдат в следната последователност: Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, България, Сан Марино, Малта, Албания, Черна гора.

Водещ на церемонията ще бъде поп певицата Поли Генова.

По-рано днес един от най-добрите италиански композитори Фабрицио Берлинчони подари на нашата представителка песен, която е със заглавие "За да не избягаш никога”. Берлинчони е писал музика за Тото Котунио, Ал Бано и Ромина Пауър, Лара Фабиан и др. Миналата година Винченцо от Италия спечели Евровозия именно с негова песен.

"Цветът на надеждата" се казва песента, с която 12-годишната Габриела Йорданова ще представя България на тазгодишното издание на конкурса. Самата Габи е автор на текста, заедно с Ивайло Вълчев. Музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи.

Ето съветите на БНТ за това как да подкрепите нашите участници на Детската Евровизия:

 1. За България НЕ МОЖЕ да се гласува от територията на страната.

2. За България МОЖЕТЕ да гласувате само от участващите страни, където ще има телевот.

3. Номерата в отделните държави СА РАЗЛИЧНИ. Например, номерът за България, изписан по БНТ НЕ ВАЖИ за другите държави.

 

4. Ако се намирате в една от участващите държави, трябва да гледате МЕСТНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ, която излъчва конкурса.

1600553

Най-четени