Експерти: Прокуратурата да се самосезира за "Кричим" 02.08 | 21:50

Според архитекти случилото се в комплекса е за съд

От iNews.bg

Прокуратурата трябва да се самосезира заради случая "Кричим". Около това мнение се обединиха историци и архитектурни експерти, съобщи TV7. Те бяха категорични, че това е престъпление срещу националната сигурност.

През миналата година царският дворец бе прехвърлен на финансовото министерство без ясни аргументи. По-късно се оказа, че тогавашният финансов министър от кабинета "Борисов" Симеон Дянков отделя 300 000 лв. от ведомството за ремонт и модернизация на сградата, въпреки че комплексът е на държавна издръжка.

Най-фрапантното обаче е, че превръща някогашните покои на царица Йоанна в модерен апартамент за почивка. Претапицира мебелите, на мястото на измазаната с хума стена слага тапети, инсталира централна климатизация, няколко телевизора, прекарва и интернет. 

През последните няколко години без експертна оценка са увредени не само дворецът "Кричим", но и този в София, в който сега се помещава Националната художествена академия, твърди скулпторът проф. Велислав  Минеков. Според скулптора проф. Велислав Минеков, всичко това е правено с цел усвояване на голяма сума пари и наливането им в близки фирми.

Водещи

Най-четени