Запознайте се с афроамериканската култура 27.02 | 15:04

Експозиция проследява живота на хореографa борец за граждански права Алвин Ейли

От Гергана Златкова

За всички, които искат да научат малко повече за афроамериканската култура, мястото галерия Credo Bonum (ул.Славянска 2) е най-подходящото.

Защото вчера там беше открита изложбата "Откровения" лично от посланика на САЩ у нас Марси Рийс в чест на афроамериканската история и култура, отбелязван всяка година през февруари в Америка.

Експозицията проследява живота и кариерата на един от най-големите хореографи на 20-ти век и икона в борбата за граждански права в САЩ Алвин Ейли.

"Тази година почитаме Алвин Ейли, забележителен мъж в историята на американския танц, но и мъж, който преодоля огромни пречки, за да следва страстта си", сподели посланик Рийс.

Фондация Credo Bonum за втора поредна година си партнира с Посолството на САЩ в отбелязването приноса на афроамериканците към културното богатство на света.

Цветелина Бориславова, председател на фондацията, отбеляза, че животът на Алвин Ейли може да служи като пример за нас и днес и завърши с думите на президента Барак Обама от неговата прокламация за месеца на афроамериканската история, че именно сега е "времето да разкажем историите на спечелена свобода и да почетем онези личности, които са ги написали."

Изложбата продължава до 22 март от 11 до 19 часа от понеделник до петък и между 15 и 19 часа през уикенда.

Водещи

Най-четени