Известни български писатели учат студенти на морето 16.07 | 13:07

Владимир Левчев, Йордан Евтимов Любен Дилов-син учат какво е творческо писане

От Олга Андреева

Творческа работилница събира от днес до 20 юли на курорта "Албена" известни български поети, писатели и сценаристи, които ще насърчават студенти в творческо писане.

В курса по творческо писане около 20 студенти от Софийския университет "Свети Климент Охридски" и Нов български университет ще следват съветите на поетите Владимир Левчев и Йордан Евтимов.

Студентите ще се включат и в практическо обучение по писане на сценарий - под ръководството на главните сценаристи на телевизионния сериал "Седем часа разлика" Милена Фучеджиева и Любен Дилов-син, съобщават организаторите.

Носителят на наградата "ВИК" Емил Андреев ще сподели опита си в краткия разказ, допълва БТА. Людмила Филипова и преподавателят в Софийския университет доцент д-р Иван Иванов ще дадат практически съвети на студентите как се пише в най-популярния жанр - романа.

Сред лекторите е и главният редактор на списание "Биограф" Георги Неделчев. В края на програмата студентите ще премерят сили като пробват перото си по поставена творческа задача, а най-добрият автор ще бъде отличен.

Творческата работилница в черноморския комплекс има амбицията да утвърди ежегодна младежка програма, която да открива нови имена за българската литература.

Водещи

Най-четени