Искате ли да предпазите децата си от интернет посегателства 12.08 | 14:07

Тогава това е книгата, от която се нуждаете

От Лазар Тодоров

В днешно време опасностите дебнат иззад всеки ъгъл. Вече родителите не смеят да оставят децата си без родителски надзор, да се шляят по улиците, както в хубавото старо време, а и децата дори нямат желание да го правят.

Днешните деца предпочитат да си стоят у дома, пред компютъра заровени в социалните мрежи и да общуват чрез Facebook, Twitter, YouTube, блогове и какви ли не социални мрежи.

Но както играта на улицата, и тази в интернет крие много рискове за децата. От педофили, търсещи нови жертви, до крайно закъсали измамници.

Английската журналистика Памела Уитби се опитва да помогне на родителите с книгата си "В безопасност ли е детето ви в интернет?" на издателство "Изток-Запад". 

Тя ще ви даде много ценни съвети как да държите под око децата си и как да ги научите да се пазят от дебнещите опасности.

"Семейният наръчник помага на родителите да получат практични отговори на наболели въпроси, произтичащи от безпрецедентното навлизане в живота ни на дигиталните технологии", казва тя.

В този толкова чудесен наръчник за родителите Памела Уитби подчертава, че въпреки влиянието на училището и социалната среда, водеща си остава ролята на семейството. 

"Когато става въпрос за предаване на посланието за безопасността в Интернет, родителите играят главната роля. Може невинаги да изглежда така, но децата действително възприемат това, което родителите им говорят.", и това е само един от многото чудесни съвети, които ще откриете там. 

1360531

Най-четени