Каква е „Дилемата на всеядния”? 26.10 | 14:57

Новата книга на Майкъл Полан ни учи как да се храним правилно и кои са храните които трябва и не трябва да ядем

От Гергана Златкова

0e9ddfe2-ac6c-007b-1813-56321d29eef2

Темата за това какво ядем е много обширна и изключително нашумяла напоследък. Съвети, препоръки, рецепти за здравословно хранене изкачат отвсякъде, а експерти и лаици постоянно изказват мнения относно това, с което трябва или не трябва да се храним.

Майкъл Полан, считан за един от най-големите експерти на тема хранене в САЩ, разкрива по особено нестандартен, интригуващ и революционен начин тайните на хранителната индустрия.

"Дилемата на всеядния" разказва за трите основни хранителни вериги днес.

В книгата Полан разкрива шокиращи истини за начина, по който живеят и се хранят пилетата и говедата в САЩ. Обяснява подробно защо американците отглеждат толкова много царевица и набляга на идеята, че разходките и храненето с трева на паша при всички случаи са в пъти по-здравословни не само за добичетата, но и за нас самите, които поглъщаме тяхното месо впоследствие.

Авторът Полан е американски журналист и активист. Смятан е за един от най-големите специалисти по хранене не само в САЩ, но и в световен мащаб. Отговорен е и за написването на прекрасните и чудесно аргументирани книги "В защита на храната” и "Правилата на храната”.