Киното пристига в снимки и плакати 07.11 | 14:53

В рамките на "Киномания 2012" ще видим и две изложби

От Елена Кирилова

Програмата на "Киномания 2012" ще предложи на истинските любители на киното две интересни изложби, свързани с киното.

Освен богата селекция от най-доброто от световното кино, събитието ще зарадва софиянци и гостите на града с две съпътстващи изложби, съобщават организаторите от Националния дворец на културата.

"Почит към киното и красотата" ще покаже 10 ексклузивни фотографии на датския фотограф Кенет Уиларт. В красиви черно-бели снимки ще изгреят лицата на Дутцен Крус, Клаудия Шифър, Фрида Пинто, Даян Крюгер и Мила Йовович.

Колекцията фотографии ще бъде достъпна между 8 и 18 ноември в централното фоайе на НДК.

"Киномания 2012" ще пристигне и с изложбата "Български филмови плакати". Около 60 плаката от обичани български филми е съставена от репродукции, извадени от фондовете на Българската национална филмотека и Националния филмов център.

Кураторите Камен Балкански и Светослав Станев са подбрали произведения за "Гераците”, "Под игото”, "Героите на Шипка”, "Наша земя”, "Сиромашка радост”, "Оркестър без име”, "Рицар без броня”, "Войната на таралежите”, "Дами канят”, "Крадецът на праскови”, "13-ата годеница на принца”, "Бариерата”, "Двойникът”, "Време разделно”. Освен това ще видим и плакати от филми, получили награда "Златна роза".

Плакатите ще могат да се видят във фоайето на зала 1, полуетаж "Изток” и "Запад” между 8 и 22 ноември 2012 г.

Водещи

Най-четени