Кой и защо постави кораб насред Бизнес парка? 15.11 | 12:08

Кои са „безстрашните пичове“ зад причудливия проект

От iNews.bg

На любопитна гледка се натъкнаха тази сутрин минаващите през Бизнес парка в София граждани. На едно от централните места в комплекса бе поставен доста екстравагантно изглеждащ кораб, чиито корпус бе оформен като мозък, а платната бяха възприели анатомичната форма на човешкото сърце. Какъв обаче е замисълът зад тази доста причудлива инсталация?

Автори на провокативния проект са специалистите от студио "Destructive Creations”. Тя обясняват своята концепция по следния начин: "Всеки от нас е имал някаква голяма, откачена мечта, която по една или друга причина не е започнал да преследва. Някои са си мечтали да посетят 7-те чудеса на света, други - да отворят собствен бар, трети - да гледат бразилския национален отбор на "Маракана" и още много други. Точно в това се корени смисълът на проекта "Безстрашни пичове". С необичайния дизайн на скулптурата искаме да покажем, че умът и сърцето трябва да работят заедно, за да можем да преодолеем страховете и съмненията си и да постигнем своите мечти".

"Destructive Creations” споделиха още, че проектът "Безстрашни пичове" тепърва ще се разраства, така че можем да очакваме още подобни приумици от тях в предстоящите седмици.

2003022

Водещи

Най-четени