Комисар Попов ще върви по стъпките на Вежди Рашидов 24.03 | 10:56

Това смята да направи културният министър Владимир Пенев

От Кремена Бедерева

Задължително трябва да бъдат продължени добрите неща, започнати от министър Вежди Рашидов.

Това смята служебният министър на културата Владимир Пенев. Актьорът, изпълняващ ролята на комисар Попов в култовия сериал "Под прикритие", има няколко социални идеи, които ще се опита да реализира, докато е на този пост, казва в интервю пред в-к "Преса".

Според него е необходимо да се направи опит заплатите на заетите в сектора да се повишат, но не е сигурен дали това ще може да се реализира в няколкото месеца, докато бъде избрано ново правителство.

"В правителството влязоха хора, които са много добри професионалисти, но не са се занимавали директно с административна дейност", смята Пенев. "Това обаче е положително, защото е гаранция, че няма да провеждат чужда политика и да се правят нечисти сметки".

Според културния министър в служебния кабинет в театралната сфера има неща, които трябва да бъдат променени. През лятото, когато театрите не работят, субсидията не достига и трябва да се повишат стандартите, за да не остават хората без достатъчно средства.

"Като министър, хората в театъра ме посрещат с повече внимание и усмивки”, твърди Владимир Пенев. "Но на мен ми се иска да разделя тези неща – когато съм актьор, да съм такъв, когато съм министър - министър”.

Водещи

Най-четени