Концерт на трикратно номинирания за Оскар композитор Филип Глас звучи в зала „България“ 09.03 | 10:19

Билети на касата на залата и онлайн

От iNews.bg

"Американските годишни времена" на трикратно номинирания за Оскар композитор Филип Глас ще звучат на 11 март в зала "България" в изпълнение на цигуларя Димитър Буров, камерен ансамбъл "Софийски солисти" и солисти на Софийската филхармония. Диригент – Пламен Джуров.

В концерта ще прозвучи още Концерт за орган и оркестър на Франсис Пуленк с участието на органиста на Софийската филхармония Велин Илиев и Квартет №11, оп.95, фа минор на Бетовен.


Билети на касата на залата и онлайн в ипей и тикетсбг.


Филип Глас е автор на е девет симфонии, опери, 10 инструментални концерта, камерна музика и музика към филми като "Шоуто на Труман", "Илюзионистът" и "Часовете". Той е роден в годината, в която Пуленк пише своя концерт за орган. Родителите му са емигранти от Литва, а самият той получава музикалното си образование в престижни институти на САЩ. Определят го като виден представител на "минимализма” в музиката, на което той отговаря че се определя като "композитор на повтарящите се структури”. По-късно се определя като "привърженик на класицизма”. Той пише "Американските годишни времена" за известния американски цигулар Робърт Макдафи. Първоначално авторът е искал да напише музика, акомпанираща четирите годишни времена на Вивалди. Впоследствие композиторът решава да остави интерпретацията свободна, по усмотрение на солиста, без да означава коя част кой сезон е. 


Водещи

Най-четени