Кристалина Георгиева открива изложба за Африка 31.05 | 15:32

"Децата на Сахел" е фотоизложба, отразяваща работата на международната общност

От Олга Андреева

Фотоизложба, посветена на работата на международната общност в региона Сахел в Африка (южно от пустинята Сахара), ще открие европейският комисар отговарящ за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и управление на кризи Кристалина Георгиева.

Изложбата "Децата на Сахел" от авторски фотографии на Кирил Вълчев отразява работата по подпомагане на бедстващите и предотвратяване на продоволствени кризи в Сахел в Западна Африка.

Там близо 16 милиона души, предимно домакинства на фермери и животновъди, са в риск от глад и недохранване.

Европейската комисия и Организацията за храна и земеделие към ООН предоставят жизнено необходима подкрепа под формата на пари, храна, земеделски принадлежности и семена и обучение за хората, които най-много се нуждаят от помощ, за да оцелеят.

Същевременно, двете партньорски организации работят по дългосрочни проекти, за да решат проблемите, които причиняват повтаряеми продоволствени кризи и да помогнат на местното население да си стъпи на краката и да стане независимо от външна помощ.

Изложбата ще бъде открита от европейския комисар на 1 юни (петък) в 18:30 часа в парка "Заимов" пред театър "София", уточняват от Европейската комисия.

Водещи

Най-четени