Лиъм Нийсън спира с екшъните: Прекалено съм стар! 12.09 | 17:57

Британецът, носител на "Оскар за "Списъкът на Шиндлер", е на 65 години

От iNews.bg

Известният британски актьор и носител на "Оскар" за главната роля във филма "Списъкът на Шиндлер" - Лиъм Нийсън, възнамерява да загърби участието си в екшъни, въпреки изгодните предложения, които продължава да получава, съобщава Асошиейтед прес.

По думите на екранния герой, прочул се с поредицата блокбастъри "Твърде лично", той вече се счита за "прекалено стар, за да се прави на екшън герой.

"Хора, аз съм вече на 65! Време е да спра! Да не говорим, че съвсем случайно попаднах в този жанр!", признава Нийсън.

Въпреки отказа му да участва в подобни проекти, два трилъра с негово участие, които вече е заснел, предстои да излязат на екран. Става дума за "Hard Powder", в който Нийсън се явява в ролята на шофьор на снегорин в схватка с наркодилъри и в "The Commuter", в който пък играе застраховател, изправен пред пъклен криминален план.

Нийсън заяви, че се завръща към драматичните роли, които някога бяха негово амплоа. Една от тях го представи на кинофестивала в Торонто в лентата, посветена на аферата "Уотъргейт". Тя е със заглавие "Mark Felt:The Man Who Brought Down the White House". Нейната премиера се състоя в понеделник.

Във филма Нийсън се превъплъщава във високопоставения служител от ФБР, дал ключова информация на журналистите от "Вашингтон пост" за аферата "Уотъргейт".

Водещи

Най-четени