Макс Мара пристига в София 03.09 | 17:53

Италианският творец ще гостува с първата си самостоятелна изложба "Космически небеса"

От Мартина Панайотова

Самостоятелната изложба "Космически небеса" на италианския творец Макс Мара ще бъде открита на 5 септември от 18.30 ч. в Софийския арсенал - Музей за съвременно изкуство, съобщиха от Италианския културен институт в София.

За събитието Мара ще пристигне специално от Италия, придружаван от съпругата си. Уредник на изложбата е художественият критик Лука Томази. Изложбата ще остане отворена до 6 октомври.

"Космически небеса" е първата проява в България на реномирания творец Макс Мара и представлява едно мистично пътешествие, съставено от близо шейсет произведения, създадени през последните три години.

Маестрото прекарва дълги нощи в подготовка на основата - най-вече зебло, върху която нанася гипс, темпера, креда, маслени бои и шеллак, които най-добре се захващат за широката плетка на тъканта.

Макс Мара е роден в град Паола, област Калабрия, през 1950 година. Премества се в Милано в 1970 г., а от дълги години живее в Монца.

Разностранен творец, притежаващ изключителна жизненост и изразителна сила от осемдесетте години на миналия век, той насочва художествените си изследвания към комбинацията от скица, живопис и скулптура. Участва в национални и международни художествени прояви, излага произведенията си в частни художествени галерии, държавни институции и на важни панаири.

Негови скици и творби от разнородни материи са част от международни колекции, както и от колекции на обществени институции.



Водещи

Най-четени