Моцарт ще звучи в София на Коледа 06.12 | 14:44

Виенският Моцарт оркестър носи изтънчения дух на ХVІІІ век

От Мартина Панайотова

С много коледно настроение и със специални изисквания след броени дни у нас пристига Виенският Моцарт оркестър.

Едно от изискванията на оркестъра е да има две отделни стаи, в които да се съхраняват автентичните костюми, перуки и пюпитри. Реквизитът им е застрахован на много висока стойност и е много важно да се съхранява по подходящ начин.

Специално изискване на артистите е в хотела, в който са настанени, да има басейн, тъй като по-голямата част от музикантите от оркестъра не започват своя ден без редовна тренировка.

От управата трябва да осигурят класна селекция червени вина, поднесени с френски и италиански сирена, и отбрани месни деликатеси, като ВИП посрещане на Виенския оркестър, който гостува за първи път в България.

Откриването на Коледното турне на Виенският Моцарт оркестър на 10 декември във Велико Търново. От 18 часа, час преди концерта, всеки един от гостите ще може да се наслади на изискана атмосфера и да сгрее душата с вино и класическа музика.

След Търново, концертите от Коледното турне на Виенският оркестър на Моцарт ще продължат на 11 декември във Варна, Фестивален комплекс, от 19 часа, на 12 декември в Бургас, Държавна опера, от 19 часа, на 13 декември в Пловдив, Концертна зала, от 19 часа и на 14 декември в София, зала 1 на НДК, от 20 часа.

Билети за концертите се продават на касата на НДК, както и в мрежата на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в Eventim.bg.

 

028ad084-510f-654d-2b75-9f368b08c168

Водещи

Най-четени