НДК ще бъде все по-светъл нощем 23.10 | 10:52

До края на ноември фасадата му ще бъде озарена от светлинно шоу

От Олга Андреева

Най-актуалните в момента в световен мащаб тенденции в триизмерното изобразяване накараха фасадата на НДК да оживее чрез светлинно шоу.

Стотици минувачи се спряха, за да наблюдават шоуто, включващо образ и звук в проекция върху огромна площ накараха.

Във вечерите до края на месец октомври и през първата половина от ноември върху НДК ще бъдат проектирани няколко сюжета, обединени в обща визия и звук.

Технологията на 3D мапинга е авангард в рекламния бизнес. Излъчваният мултимедиен проект се съставя по прецизна скица на фасадата на сградата, като нейните форми са вплетени в създадената анимация. Ефектът е поразителен – сякаш физични явления се стоварват върху самата сграда и променят структурата и целостта ѝ.

"Новата визия е крачка към преобразуването на НДК в символ на модерното и привлекателното за жителите и гостите на столицата място", коментираха от ръководството на дружеството новия проект.

"Посветени сме на идеята да подмладим двореца и да му вдъхнем живот, така че сърцето му да забие в ритъма на съвременните либерални и творчески ценности".

От НДК обещават, че емблематичната за София сграда ще става все по-светла във вечерните часове – олицетворение на новата й корпоративна култура. Предизвикателството остава за рекламодателите, които първи ще се възползват от шанса да впечатлят визуално – ефект, който от фасадата на най-известната постройка в града е гарантиран.

Водещи

Най-четени