Най-богатият и слушан музикант в света чукна 75 (ВИДЕО) 18.06 | 15:25

Кралица Елизабет награди сър Пол Макартни с Орден на кавалерите на честта

От iNews.bg

Британският композитор, певец, мултиинструменталист, член на легендарната група "Бийтълс" и най-богат музикант в света Пол Макартни днес навършва 75 години, предаде ТАСС. По този повод кралица Елизабет Втора награди сър Пол с ексклузивния Орден на кавалерите на честта. Причината за тази чест е, че Пол Макартни е една от най-популярните знаменитости в света. 

Тази популярност се обяснява с удивителния синтез на високо качество на композираните и изпети от него песни и поразителната им достъпност за масовия потребител.

Необикновената мелодичност на Маккартни създава усещането за лекота и простота, като например, хита "Yesterday" (1965). Той е признат от класации на Би Би Си, Ем Ти Ви и сп. "Ролинг стоун" за най-добрата поп композиция на 20-ти век. "Yesterday" има и рекорден брой кавъри в музикалната история - над 2200. 

Пол Маккартни продължи да пише песни и да изнася концерти и след разпадането на "Бийтълс". Неговият най-успешен хит от търговска гледна точка не е от периода на Ливърпулската четворка. Това е "Mull of Kintyre" на група "Уингс" от 1977 г. 

Водещи

Най-четени