Национален фестивал на старата градска песен ще се проведе в Силистра 09.09 | 10:55

18-ото издане на събитието е част от празничните дни на града

От Ивайло Ангелов

За осемнадесети път община Силистра организира Национален фестивал на старата градска песен "Дунавски спомени". Събитието ще се проведе на 12 септември 2017 г. /вторник / от 17:00 часа на сцената на площад "Свобода" в дунавския град. При евентуално лошо време то ще бъде преместено в салона на общината. Фестивалът е включен в празничната програма, посветена на Кръстовден - празника на Силистра.

Проявата се радва на голям интерес от силистренци и гости на града, а ценители на неостаряващите и мелодични стари градски песни. В концерта участват колективи за шлагерни песни от Силистра, Горна Оряховица, Главиница, Нова Попина, Коритен и Бяла. От страна на домакините ще се изявят пет творчески формации.

Преди началото на концертната програма, всички колективи, съпроводени от Градския духов оркестър, ще поднесат цветя пред единствения в България паметник на песента в Дунавската градина. Той е символ на песенните традиции в нашия град и богатата музикална култура. Създаден е във връзка с Първия събор на хоровете от крайдунавските градове, проведен в Силистра през 1910 г.

Водещи

Най-четени