Наш талант с пробив в музикално шоу във Финландия 02.03 | 16:45

Викторио Ангелов очарова журито с кавър на Майкъл Бубле

От iNews.bg

Българин очарова журито на Х Фактор Финландия. Викторио Ангелов от Шумен изпълни кавър на "Feeling Good” на Майкъл Бубле. След изпълнието си Викторио получава 4 пъти "Да" от журито. В състава му са полулярните финландски изпълнители Саара Алто, която ще представи Финландия на Евровизия 2018, популярната финландска певица Суви Терасниска, рапъра Микаел Габриел и рок легндата Майкъл Монро.  Следващият кръг е "изпитанието на шестте стола", където от отбора на момчетата ще продължат само 6 изпълнители.

Саара Аалто коментира изпълнението на Викторио"Беше толкова вживян в песента и я направи толкова голяма! Не знаех, че от такова младо момче може да излезе такъв голям глас! Ние тук търсим претенденти за победа и аз смятам, че си много подходящ за тази категория."

Суви Терасниска добавя"Уау! Не мога да кажа нищо, останах без думи! Ти си абсурдно талантлив!”

Осемнадесет годишният българин е роден в Шумен. Викторио започва да развива музикалния си талант още когато е на шест години. Оттогава не спира да се изявява на сцена и да печели награди на национални и международни конкурси. През 2012 година се мести във Финалндия заедно със семейството си и само шест месеца му трябват да участва в първия си местен телевизионен музикален формат – КидСинг. Там достига полуфиналите и получава покана от "Гласът на Финландия" за деца, където се класира в челната тройка. Веднага след участието си в шоуто получава покана да подгрява и Крис Нормън от група "Смоуки" на концерта му в Хелзинки. През 2016 г. Викторио е приет да учи в най-престижната музикална гимназия във Финландия "Sibelius".

Водещи

Най-четени