Опера в цирка – за първи път и в София 08.11 | 11:21

Старозагорската опера и цирк „Балкански“ гостуват в столицата на 19 и 20 ноември

От iNews.bg

ПАЛЯЧИ – уникалната продукция на Държавна опера-Стара Загора съвместно с Академичен цирк "Балкански", ще бъде представена за първи път в София на 19 и 20 ноември от 19.00 часа в шапитото на цирка /цирковата площадка в парк "Възраждане" – квартал Зона Б5/. С тези спектакли завършва националното турне на "Палячи" – Опера в цирка.

"Палячи" – Опера в цирка на Старозагорската опера се превърна в едно от най-ярките събития в оперна България. Иновативен спектакъл и същевременно напълно в оперната традиция, смел и провокативен без да излиза от рамките на добрия вкус – едно необичайно и същевременно абсолютно обосновано и логично съжителство на двете велики изкуства – операта и цирка.

Със спектакъла на 19 ноември ще бъде почетен големият български тенор Калуди Калудов, който е започнал своя стремителен възходящ творчески път именно от сцената на Софийската опера и балет, на която е първи солист в продължение на 12 сезона. 40 години по най-престижните световни оперни сцени, години на активна артистична и педагогическа дейност, овенчани с триумфален възход, щедри аплодисменти и не на последно място – с успехите на неговите последователи и ученици. Преди броени дни Калуди Калудов получи Специалната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци "Кристална лира" за своя цялостен принос към българското и световното оперно изкуство.

Водещи

Най-четени