Оркестърът на Йохан Щраус за първи път в България 16.05 | 15:27

Strauss Capelle Vienna на родна сцена през декември

От iNews.bg

България има привилегията да чуе на живо единствения по рода си оркестър, основан от самия Йохан Щраус през 1843 г. Най-добрите музиканти от Виена в съчетание с най-брилянтните белканто изпълнители от най-известните опери в австрийската столица ще зарадват родната публика с изключителен концерт на 1 декември за Зала 1 на НДК.

 

Strauss Capelle Vienna е с дълбоки исторически корени. Емблематичният оркестър, който обикаля по света и разпространява музиката на великия композитор, има повече от 3000 представления през последните 40 години на най-престижните музикални сцени.

 

През целия си живот Щраус, а по-късно и синът му, се посвещават на мисията да превърнат Strauss Capelle Vienna в институция, която с годините става една от най-значимите музикални формации не само за Австрия, но и по света.

 

 

2059737

 

 

Създаден преди повече от 200 години, Strauss Capelle Vienna олицетворява неразделна част от музикалната история на Виена. Основателят на оркестъра - самият Йохан Щраус е един от най-обичаните и талантливи австрийски композитори, които очароват поколения наред със своитe изящни мелодии и гениални творби, превърнали се във вечни класики.

 

Единственият по рода си оригинален оркестър на великия Йохан Щраус за първи път у нас в Зала 1 на НДК на 1 декември от 19:00ч.

 

Билетите за концерта на Strauss Capelle Vienna у нас може да намерите в билетен център НДК, OMV, в мрежата на Eventim.bg и онлайн ТУК.

 

Следете събитието на официалната му Фейсбук страница и на официалната Фейсбук страница на 5PT.

Водещи

Най-четени