Отбелязваме Деня на българското кино 13.01 | 09:37

Очакванията са на фестивала да бъдат представени рекорден брой български игрални филми

От iNews.bg

По инициатива на Националния филмов център 13 януари е датата, на която българската филмова общност чества своя професионален празник. Именно на този ден е първата публична прожекция на филма на Васил Гендов "Българан е галант”.

След обявяването на София за Творчески град на киното от ЮНЕСКО през 2015 година, нашата столица пое още по-сериозен ангажимент и грижа за развитието на филмовата индустрия, сериозна част от която е най-голямото филмово събитие в България, с повече от 20-годишна история – Международният филмов фестивал "София Филм Фест".

В чест на Деня на българското кино се организират прожекции на български филми в шест софийски киносалона. Входът е свободен с изключение на билетите за най-новите филми "Вездесъщият”, "Възвишение” и "Дъвка за балончета” в кината "Люмиер” и "Одеон”. Те ще са на цена 5 лв

Междувременно селекцията на програмата на предстоящия 22-ри "София Филм Фест" тече с пълна пара. Очакванията са на фестивала да бъдат представени рекорден брой български игрални филми, създадени след март 2017.

Водещи

Най-четени